Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Customize

Vitaler personeel levert miljarden op!

Werkgevers profiteren fors als zij investeren in vitaler personeel

Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten. Per werknemer komt dat neer op circa 400 euro per jaar.

Hogere productiviteit

Gezonde werknemers zorgen daarnaast ook voor een hogere productiviteit een toename hiervan met 1 procent door duurzaam werken is goed voor 6 miljard euro extra per jaar. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro. Dit is dus nog eens 950 euro per jaar per werknemers! In deze tijd van crisis is dat snel verdiend. Dat blijkt het uit onderzoek dat het ministerie van Sociale Zaken heeft laten uitvoeren.

Campagne Duurzame Inzetbaarheid

Vandaag heeft staatssecretaris Paul de Krom bij de start van de campagne Duurzame Inzetbaarheid deze resultaten bekend gemaakt. De Krom: "De cijfers bewijzen dat investeren in duurzame inzetbaarheid winst oplevert. Niet alleen voor bedrijven zelf, maar ook voor de Nederlandse economie.".

De Krom noemt enkele voorbeelden van werkgevers die het ziekteverzuim flink hebben teruggedrongen door een goed vitaliteitsbeleid. Zo is het verzuim bij een Brabantse thuiszorgorganisatie met vijf procent gedaald omdat zij het werk anders hebben ingericht en de werknemers meer betrokken zijn bij hun werk.

Werkgevers laten hier nog veel geld en kansen liggen!

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries