Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Customize

Vitaliteit optimaliseren

Daag je werknemers uit?

Jonge werknemers die met hun eerst baan zijn begonnen zoeken naar hun toekomstmogelijkheden. Hun opgedane kennis wordt getoetst aan de praktijk van alle dag. Vaak ontdekken zij nu pas de consequenties van hun keuze en de mogelijkheden die voor hen openstaan. Als werkgever is het belangrijk deze jonge mensen te begeleiden en te behouden voor het bedrijf.

Oudere werknemers vinden vaak geen uitdaging meer in hun werk. Zij weten wat ze kunnen verwachten. Hun groeimogelijkheden zijn beperkt of tenminste sterk afgenomen. En dan begint het tellen tot het pensioen.

In beiden gevallen heeft dit een grote invloed op de motivatie van de werknemer en dus direct op de productiviteit van het bedrijf. 

Door als werkgever in te spelen op de verschillende levensfasen van de werknemers creëert u een goede balans in de ambities van de werknemer en die van het bedrijf. Zo ontstaat een vitaal bedrijf gevuld met positieve energie die optimaal gebruik maakt van de beschikbare kwaliteit in de organisatie.

Om de arbeidsvitaliteit van de organisatie optimaal te houden is het belangrijk dat werknemers gemotiveerd blijven. Dat werknemers de ruimte krijgen zich te ontwikkelen en de mogelijkheid hebben zich te ontplooien. 

D2work maakt zich sterk voor werk!

Sinds de oprichting in 2009 is D2work uitgegroeid tot een specialist op het gebied van arbeidsmobiliteit. Wij helpen onze opdrachtgevers om arbeidsvitaliteit in hun bedrijf te optimaliseren en de arbeidsidentiteit van de werknemers aan te laten sluiten bij de bedrijfscultuur. En dan toen we met bijzonder veel plezier! De inzichten uit onze coaching en trainingen helpen mensen en organisaties om hun presentaties voortdurend te verbeteren. Benieuwd naar wat D2work voor uw bedrijf kan betekenen?

Bel dan met Danielle de Winter 06 - 819 04 209 of Dirkjan Goedhart 06 - 551 36 662

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries